Over mij

Hoe het begon

Op de dag dat er een foldertje over studies op de Christelijke Hogeschool Ede op de mat viel, wist ik wat ik wilde worden: journalist. Kranten lezen, nieuwsgierigheid en het avontuur: deze woorden legden de puzzel in elkaar. Toch gingen er nog heel wat jaren overheen voordat deze droom werkelijkheid werd. Maar wat past nu eigenlijk bij me? – dat is een hele zoektocht. Documentairemaker, host bij een podcast, correspondent, onderzoeker, interviewer, bediener van een camera of verslaggever: er blijkt veel mogelijk.

Na ruim drie jaar studeren, heb ik besloten te kiezen voor schrijvende journalistiek. Daarbinnen oriënteer ik me op datajournalistiek, financiële journalistiek, fotografie en onderzoeksjournalistiek. Op dit moment volg ik naast mijn studie extra cursussen op het gebied van financiële journalistiek en schrijven voor het web.

Ik realiseer me heel goed dat veel interessante thema’s aan de journalistiek voorbij gaan, die een – soms argeloze – burger wél opmerkt. Neem daarom gerust contact op voor tips, graag zelfs! Ook gewone reacties op mijn stukken waardeer ik. Tenslotte is ons leven een reis; een reis waarin ik graag van anderen wil leren.

Opdrachtgevers

Naast mijn studie schrijf ik vooral voor het Nederlands Dagblad, CVandaag en CNE.news. Ook plaats ik artikelen bij Reporters Online, een magazine dat je kunt lezen via bladenkiosk Blendle. Die stukken verschijnen op hun beurt weer in het Engels, zodat een grote doelgroep ze leest. Via social media verspreid ik een aantal stukken: tenslotte wil ik niet alleen voor christenen, maar voor iedereen schrijven.

Hoe verdien ik mijn geld?

Een onderwerp bedenken, inlezen in de achtergronden, lijntjes uitzetten, interviewen, verifiëren, schrijven, publiceren: een verhaal komt nooit zomaar tot stand. Vaak gaat er ongeveer 20 uur zitten in een artikel dat je hooguit 10 minuten leestijd kost. Daarom vind je bij de artikelen op deze website een donatiemogelijkheid. Zonder deze donaties is het einde van mijn journalistieke carrière snel in zicht. Vind je dat ik goed schrijf? Geef dan een kleine donatie.
Elk bedrag is welkom, want daarmee kan ik in mijn levensonderhoud voorzien én nieuwe artikelen schrijven.
Om de donaties aan te vullen, verschijnen er ook advertenties op mijn site. Deze advertenties zijn gebaseerd op internetgedrag van de gebruiker. Voor de geïnteresseerde: dit gaat via Google AdSense.

Waardeer dit artikel!

Totaal: € -